Accountmanager Biotechnologie

Solliciteer nu

ACCOUNTMANAGER BIOTECHNOLOGIE

Nieuwe klanten benaderen en binnenhalen. Bestaande relaties adviseren. Producttrainingen verzorgen. Meedenken over onze salesprocessen. Het komt allemaal samen in de baan van accountmanager bij I&L Biosystems. Iets voor jou? Bekijk onze vacature!

Full-time · Waalwijk
De productie van vaccins en medicijnen. Onderzoek naar kanker. De realisatie van kunstmatig vlees. Met hoogwaardige laboratoriumoplossingen ondersteunen we bij I&L Biosystems onze klanten bij deze en vele andere baanbrekende biotechnologische ontwikkelingen. Hierbij ben jij als accountmanager van grote waarde. Met jouw gevarieerde baan toon je wat we nieuwe en bestaande klanten te bieden hebben. Wat wij jou bieden? Volop ontwikkelmogelijkheden, de vrijheid om je rol te pakken, de kans om mee te bouwen aan onze organisatie en een fijn team van collega’s.

DIT GA JE DOEN

Verkoper, relatiebeheerder, adviseur, producttrainer: jij bent het allemaal. Je vertegenwoordigt onze organisatie – een ervaren distributeur – bij grote namen in de biotechnologie, van farmaceutische organisaties tot bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Daarbij vertrouwen we op jouw expertise. Dat betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je functie in te vullen. Zie je bijvoorbeeld kansen om deuren te openen bij nieuwe organisaties? Signaleer je interessante (biotech)trends? Deel jouw ideeën met ons. Wij geven je de ruimte om jouw plannen uit te voeren. Waarbij je natuurlijk altijd voor hulp terechtkunt bij je collega’s.

Een greep uit jouw werkzaamheden

 • Je spart op ons kantoor in Waalwijk met de salesdirector over jouw ideeën om nieuwe klanten te benaderen en binnen te halen, onder meer via acquisitie, klantbezoeken en -overleggen, social media en beurzen. Hierna maak je een globaal acquisitieplan.
 • Tijdens een afspraak met de directieleden van een farmaceutisch bedrijf uit jouw klantenbestand bespreek je hun ervaringen met geleverde producten en breng je nieuwe productlijnen onder de aandacht.
 • Je stelt offertes op voor nieuwe klanten waar je eerder op bezoek was. Daarbij schakel je kort met technische collega’s en verwerk je alle gegevens nauwkeurig in ons CRM-systeem.
 • Je geeft trainingen aan eindgebruikers over de nieuwste producten uit ons assortiment, zoals de bio analyzer of osmometer.
 • Je komt periodiek samen met het salesteam, dat naast jou bestaat uit vijf accountmanagers en de salesdirector. Tijdens deze meetings wisselen we in een open sfeer kennis met elkaar uit en brainstormen we over het optimaliseren van de salesprocessen.

VOORDELEN

Laptop en telefoon inbegrepen

Mogelijkheid tot hybride werken

Informele werksfeer

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal

Goed pensioen én goed verzekerd

Regelmatig een bedrijfsfeest of teamuitje

ONS AANBOD 

 • Een goed salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een jaarcontract voor 40 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een fijne onboarding met trainingen in de eerste weken en collega’s die voor je klaarstaan. Dat jij je bij I&L Biosystems thuis voelt, vinden we heel belangrijk.
 • Een prettige en informele werksfeer, waarin we kennis met elkaar delen en elkaar ondersteunen.
 • Teamuitjes en regelmatig een personeelsfeest met alle Europese I&L-vestigingen: een mooie gelegenheid voor jou om je internationale collega’s goed te leren kennen en de onderlinge teamspirit te versterken.
 • Veel aandacht voor jouw ontwikkeling, onder meer met een-op-eengesprekken, coaching, internationale (product)trainingen en praktijkgerichte cursussen via onze gloednieuwe I&L Academy.
 • Een auto, laptop en smartphone van de zaak.
 • De mogelijkheid om hybride te werken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.

DIT ZIJN JE COLLEGA'S

Hendrik Koopmans

Sales Director Benelux

Frank van der Loop

Product specialist

Erik Janssen

Product specialist

Laurens van Houdt

Product specialist

DIT BEN JIJ

Met jouw saleshart, kennis van producten en technieken, enthousiasme, overtuigingskracht en winnaarsmentaliteit zet jij onze doelstellingen om tot successen. Daarbij ben je helder in je communicatie, kun je goed omgaan met (nieuwe) targets en vind je het leuk om mee te bouwen aan I&L Biosystems. En wat je niet weet, leer je snel. Want jij houdt ervan jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast volg je de ontwikkelingen bij klanten en trends in de markt op de voet en anticipeer je hierop. Ook belangrijk: je vindt het leuk om te reizen en internationaal te werken. En woon je in (de buurt van) België? Dan is dat helemaal mooi meegenomen.

Verder heb je:

 • minimaal hbo-werk en -denkniveau, bij voorkeur in de richting van biotechnologie en/of life sciences;
 • minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke salesfunctie;
 • al een netwerk in de farmaceutische industrie of biotechnologie;
 • een goede beheersing van het Engels of Frans;
 • een rijbewijs B

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je ervan overtuigd dat deze baan bij I&L Biosystems écht iets voor jou is? Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren op deze vacature. 

BETROKKEN BIJ JOU

Een toonaangevende distributeur van innovatieve best in class laboratoriumapparatuur van veelal overzeese producenten: dat is I&L Biosystems. We zijn sinds 1991 dé partner in de aanschaf en het onderhoud van hoogwaardige laboplossingen voor klanten in de microbiologie, celbiologie en biotechnologie. Onze klanten kunnen altijd vertrouwen op onze ervaring, onze betrokkenheid en de hoogste productkwaliteit. 

Jouw thuisbasis is ons kantoor in Waalwijk, van waaruit we de hele Benelux bedienen. We garanderen je: je komt terecht in een warm bad. 

Jouw team is een mix van sales-, binnendienst-, technische, HR- en financiële collega’s. We staan voor elkaar klaar en delen graag kennis met elkaar om onze klanten optimaal van dienst te zijn.

SOLLICITEER NU

Past deze baan helemaal bij jou? Grijp dan nu je kans! Stel jezelf aan ons voor door jouw motivatiebrief en cv te uploaden via de button onderaan deze pagina. Je ontvangt binnen 5 werkdagen na je sollicitatie een reactie van ons.

Heb je vooraf nog vragen over de functie? Bel of app dan even met onze salesdirector Hendrik Koopmans via 06 – 23 35 60 39.